Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ - Ζητά άρση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

tags :
ΕΣΕΕ - Ζητά άρση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
Προτείνει τη διατήρηση μόνο των αστικών μέτρων
Tην πλήρη άρση της ποινικοποίησης των οφειλών ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης η ΕΣΕΕ.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι πλέον, εκτός από τα όρια της φτώχειας που ήδη έχουν χτυπήσει την πόρτα των εμπόρων, επικρεμάται επιπλέον επάνω από το κεφάλι τους και η «δαμόκλειος σπάθη» της ποινικής δίωξης και της φυλάκισης, καθώς «είναι πολλοί πλέον οι έμποροι που έχουν ασφαλιστικές οφειλές».
Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι «πρέπει να καταργηθεί επιτέλους αυτό το επαχθές μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στη φυλακή επειδή έχει προς το ταμείο οφειλές, που -ούτως ή άλλως- αφήνουν τον ίδιο και την οικογένειά του χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Παράλληλα, προτείνει τη διατήρηση μόνον των αστικών μέτρων (τα οποία μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις είναι υπεραρκετά), όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις οφειλές των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων (δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών κ.λπ.) προς τα δικά τους ταμεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης