Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δ. Μαθιός (ΣΒΑΠ) - Φορολογικό κίνητρο ουσίας οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ

tags :
Δ. Μαθιός (ΣΒΑΠ) - Φορολογικό κίνητρο ουσίας οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ
Θα πρέπει να υπάρξει συνολικός συμψηφισμός οφειλών μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημοσίου
Πρώτο φορολογικό κίνητρο ουσίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που δικαιούνται να εισπράξουν.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, παρεμβάσεις αυτής της μορφής απαιτούνται για την εξομάλυνση τόσο της αγοράς όσο και των σχέσεων μεταξύ ιδιωτών, αφού το μέτρο θα επεκταθεί και στον τομέα αυτό.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται η θετική παρενέργεια στην οικονομία και του δεύτερου μέτρου της κατάργησης των προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ, που δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το δημόσιο υπενθυμίζοντας ότι, ο συμψηφισμός των χρεών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων.
Ακόμη ο κ. Μαθιός σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης πρέπει να είναι και ο προάγγελος ικανοποίησης της θέσεως μας όπως και όλων των επιχειρήσεων για συνολικό συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης