Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διερευνητικές συζητήσεις Σαμαρά με Dijsselbloem - Schaeuble για το χρέος - Εύσημα στις προσπάθειες της Ελλάδας

Διερευνητικές συζητήσεις Σαμαρά με Dijsselbloem - Schaeuble για το χρέος - Εύσημα στις προσπάθειες της Ελλάδας
Στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για την έκβαση του σημερινού Eurogroup - Να ανοίξει το ζήτημα του χρέους επιδιώκει τώρα η Αθήνα
(upd4)Διερευνητικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble, για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο αξιωματούχους, από τους οποίους εισέπραξε εύσημα για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να πείσει τους Dijsselbloem και Schaeuble να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι συζητήσεις για το νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Πιο συγκεκριμένα, εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τις προσπάθειες της Ελλάδας έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκησε περί τα 45 λεπτά.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός άκουσε επαίνους από τον επικεφαλής του Εurogroup, σε συνέχεια των θετικών δηλώσεων που έκανε και το πρωί ο Dijsselbloem, κατά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο.
Μετά τη συνάντηση με τον Dijsselbloem, ο κ. Σαμαράς είχε επαφές και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble. Η συνάντηση διήρκησε τριάντα λεπτά.
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση του πρωθυπουργού με δύο εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι όποιες αποφάσεις για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους  θα ληφθούν μετά το καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, αναφέρθηκε χθες στην Ελλάδα με ιδιαίτερα θετικά λόγια, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για την έκβαση του σημερινού Eurogroup. Όπως έλεγαν στελέχη της κυβέρνησης, αναγνωρίζονται πλέον όλες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και η σημερινή θετική συνεδρίαση αναδεικνύει τη στροφή της ελληνικής οικονομίας.
Τόσο θερμά λόγια είχαν να ακουστούν πάρα πολλά χρόνια για την Ελλάδα, ανάφεραν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη, σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση.
Επίσης, υπογραμμίζουν ότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για έξοδο στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πολύ σημαντικό και το αποψινό δείπνο των 28 υπουργών Οικονομικών στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Σε αυτό ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει για τις προσπάθειες των Ελλήνων και θα απευθύνει το μήνυμα ότι "κάναμε ότι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των εταίρων να κάνουν ότι είχαν υποσχεθεί".
Παράλληλα, η ελληνική και η γερμανική πλευρά βρίσκονται στην τελική φάση των συνεννοήσεων προκειμένου να οριστικοποιήσουν την επίσκεψη της Αngela Merkel στην Ελλάδα. Πιθανότητα η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης