Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi (ΕΚΤ) – Ο πόνος της Ελλάδας υπήρξε μεγάλος, αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται – Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα ανακάμπτει

tags :
Draghi (ΕΚΤ) – Ο πόνος της Ελλάδας υπήρξε μεγάλος, αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται – Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα ανακάμπτει
Είναι νωρίς να εκτιμηθεί η κατάσταση στα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης - Πρέπει να δούμε τα stress test

Την άποψη ότι αν και η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός υπέφεραν από την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, πλέον φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα και η χώρα προχωρά αργά αλλά σταθερά στην ανάπτυξη εξέφρασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.
«Έως το τέλος της προεδρίας θα γίνουν πολλά» υποστήριξε ο Draghi, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα ανακάμπτει» και ότι «δεν πρέπει να αποδομούμε αυτό που επιτεύχθηκε».
Ο διοικητής της ΕΚΤ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ότι δεν πρέπει να αποδομηθεί η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί, ενώ επεσήμανε ότι γίνονται ορατά τα πρώτα αποτελέσματα του ελληνικού προγράμματος.
«Πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έγιναν, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλες. Η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν πρωτοφανής, αυτό που πρέπει κανείς να κάνει είναι να μην παρεκκλίνει από την πορεία του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΕΚΤ.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Draghi υποστήριξε ότι ενισχύεται το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και ότι πάρα πολλές τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αν και υποστήριξε ότι «είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί η κατάσταση στα τραπεζικά συστήματα κάθε χώρας» και ότι «πρέπει να δούμε τα stress test».
Αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού, ο διοικητής της ΕΚΤ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης