Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχεται εντυπωσιακή βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ – Θα υποχωρήσουν στο 3,5% και spread 200 μ.β.

Έρχεται εντυπωσιακή βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ  – Θα υποχωρήσουν στο 3,5% και spread 200 μ.β.
Προαπαιτούμενο η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της Ελλάδος που είναι η βιωσιμότητα του χρέους
Τι υποδηλώνει έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων θα συγκλίνει με τις αντίστοιχες των ιταλικών έως το τέλος του 2014;
Μπορεί επίσημα η γερμανική κυβέρνηση να μη σχολιάζει το εν λόγω έγγραφο, ωστόσο και μόνο η ύπαρξη του θα πρέπει να αποτιμηθεί με ιδιαίτερη προσοχή.
Ας δούμε τα δεδομένα..
Η τρέχουσα απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου λήξης 2024 διαμορφώνεται στο 6,57% και η τιμή μεταξύ 76,15 με 76,60 μονάδες βάσης.
Το spread με βάση αυτές τις αποδόσεις στις 511 μονάδες βάσης, με την  απόδοση του 10ετούς Γερμανικού ομόλογου στο 1,47%.
Αντίστοιχα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,29%.
Επίσης ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο διαμορφώνεται στο  2,98%, της Πορτογαλίας 4,01% και της Ισπανίας με το νέο ομόλογο 3,22%.
Για να συγκλίνει η ελληνική 10ετία με την αντίστοιχη ιταλική, σύμφωνα με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, θα πρέπει η απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρήσει κατά 3% ή 300 μονάδες βάσης, και το spread να διαμορφωθεί περίπου στις 300 μονάδες βάσης από 511 μ.β. της τρέχουσας περιόδου.
Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμβεί όχι μόνο βεβαίως με αναβάθμιση αλλά και με αντιμετώπιση του δομικού προβλήματος της ελληνικής οικονομίας που είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης