Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem (Eurogroup) – Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα – Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα

tags :
Dijsselbloem (Eurogroup) – Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα – Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα
Εκτιμά ότι το αυριανό Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την επόμενη δόση προς την Αθήνα

Την άποψη ότι μετά το καλοκαίρι θα ληφθούν οι αποφάσεις των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για την χορήγηση επιπλέον στήριξης, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πρόταση για επιμήκυνση των δανείων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg και ενώ μετέβαινε προς την Κύπρο, ο Dijsselbloem υποστήριξε ότι «μετά το καλοκαίρι θα τα εξετάσουμε όλα».
«Εάν η Ελλάδα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει πρόβλημα τότε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο «περισσότερα».
«Έχουν δοθεί αρκετά παραδείγματα εκ των οποίων η μακρύτερη διάρκεια λήξης (των δανείων) ή η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Εξαρτάται όμως, και από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάπτυξη» τόνισε ο Dijsselbloem.
Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αυριανό Εurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Αθήνα.
«Τώρα έχουν προγραμματιστεί κάτι περισσότερο από 8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω ακόμη. Η Τρόικα θα γνωμοδοτήσει για το ποσό που χρειάζεται» είπε ο Dijsselbloem, ο οποίος χαρακτήρισε σοφή την απόφαση της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
«Θα πρέπει όμως να χειριστεί κανείς τις προσδοκίες. Ξεκινά λοιπόν προσεκτικά. Η Πορτογαλία κάνει το ίδιο αργά. Η Ιρλανδία επίσης. Αρχίζεις αργά να εκδίδεις ομόλογα. Αρχικά βραχυπρόθεσμα και σταδιακά μεγαλύτερης διάρκειας. Νομίζω ότι είναι καλό που θα ξεκινήσουν φέτος» τόνισε ο Dijsselbloem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης