Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ι. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Πρώτη προτεραιότητα οι υδρογονάνθρακες - Το καλοκαίρι οι συμβάσεις για τις αδειοδοτήσεις

Ι. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Πρώτη προτεραιότητα οι υδρογονάνθρακες - Το καλοκαίρι οι συμβάσεις για τις αδειοδοτήσεις
O κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Ελλάδας σε σχέση με την ολοκλήρωση των πρώτων συμβάσεων
Πρώτης προτεραιότητας ζήτημα αποτελούν οι έρευνες υδρογονανθράκων για την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησής του ότι τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες του με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, σχετικά με όλα τα θέματα ενέργειας, αλλά και τη «γαλάζια ανάπτυξη», που αποτελούν την κορύφωση των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής προεδρίας όλο αυτό το διάστημα.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Ελλάδας σε σχέση με την ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα των πρώτων συμβάσεων που θα υπογράψει για τον μεγάλο γύρο αδειοδοτήσεων, στον οποίο θα προχωρήσει εντός καλοκαιριού 2014.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι πάντα υπάρχει το ζήτημα της ευρύτερης αναβάθμισης της χώρας σε σχέση με τη διέλευση αγωγών και ιδιαίτερα των αγωγών του νοτίου διαδρόμου.
«Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι οι συνεργείες που είχαμε με τον κ. Λακκοτρύπη και κυρίως η απόφαση για δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας που θα δει τα ζητήματα της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των θαλάσσιων πολιτικών και του πώς, ουσιαστικά, η ίδια η θάλασσα μπορεί να αποτελέσει μια πηγή ειρήνης, ευημερίας, προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης ενός άλλου αναπτυξιακού μοντέλου για χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και άλλες νησιωτικές χώρες, αποτελούν τα μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει και είμαι βέβαιος ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα φέρουν θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς Εξωτερικών και Γεωργίας της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης