Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Τουλάχιστον 12.000 θέσεις εργασίας από την κτηματογράφηση - Τον Απρίλιο η δεύτερη φάση του διαγωνισμού

tags :
Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Τουλάχιστον 12.000 θέσεις εργασίας από την κτηματογράφηση - Τον Απρίλιο η δεύτερη φάση του διαγωνισμού
Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού
Την εκτίμηση ότι η κτηματογράφηση της Ελλάδας «θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει ανάγκη ο τόπος, με στήριξη των νέων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και δημιουργία τουλάχιστον 12.000 νέων θέσεων εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων» εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού των 28 μελετών κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την τέταρτη γενιά κτηματογράφησης, στην οποία περιλαμβάνεται όλη η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος, μεγάλο μέρος της Βορείου Ελλάδας, αλλά και η νησιωτική χώρα.
Οι 28 μελέτες είχαν δημοπρατηθεί τον περασμένο Οκτώβριο για την κτηματογράφηση αντίστοιχων νομών της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν περίπου το 65% της έκτασης της Ελλάδας.
Η δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου, θα είναι η αποσφράγιση των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές για την ανάδειξη των αναδόχων των έργων.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μανιάτη, «μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η συμβασιοποίηση των πρώτων μελετών», καθώς στόχο αποτελεί «πολύ σύντομα να "τρέχουν" μελέτες κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα».
Τέλος, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο υπουργός ΠΕΚΑ δεσμεύτηκε για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες να ολοκληρώσουμε το μεγάλο αυτό έργο μέχρι το 2020, και αυτό θα κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης