Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ε. Βιδάλης (αντιπρόεδρος ΣΕΒ) - Η λιτότητα και οι περικοπές μισθών δεν αποτελούν λύση για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα

tags :
Ε. Βιδάλης (αντιπρόεδρος ΣΕΒ) - Η λιτότητα και οι περικοπές μισθών δεν αποτελούν λύση για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα
«Το αναπτυξιακό μας πρόβλημα δεν επιδέχεται απλών προσεγγίσεων»
Η λιτότητα και οι περικοπές εισοδημάτων δεν αποτελούν λύση για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, τόνισε ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης,Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΕΒ και Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη σημερινή  εκδήλωση, με θέμα «Μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στο μέλλον».
Ειδικότερα σε παρέμβαση του στην εκδήλωση ο κ. Βιδάλης σημείωσε ότι «το αναπτυξιακό μας πρόβλημα δεν επιδέχεται απλών προσεγγίσεων».
Ο κ. Βιδάλης επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι η αναπτυξιακή διέξοδος μπορεί να έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να απελευθερωθούν, να ενδυναμωθούν και να κινητοποιηθούν.  
Παράλληλα αναγνώρισε ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στα δημοσιονομικά μας, με το σημαντικό επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και του περιορισμού του μεγέθους του Κράτους, παρατήρησε όμως ότι παρά τις περικοπές και τις θυσίες ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και των σημαντικών αλλαγών είναι ακόμα μακρύς, πολύπλοκος και επίπονος, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη που θα εγγυάται και την κοινωνική ανάταξη.
«Για να πετύχουμε τη δραστική και επιτυχημένη αναδιάρθρωση της οικονομίας μας πρέπει να κινηθούμε με σταθερότητα, συνέπεια και συνεργασία μέσα από συνεχή, ουσιαστικό και τεκμηριωμένο διάλογο» επισήμανε ο κ. Βιδάλης και πρόσθεσε ότι  «για να υλοποιήσουμε πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις της κοινωνίας μας».
«Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμος είναι ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την Πολιτεία με συγκεκριμένες προτάσεις και από τον ιδιωτικό τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή έχει κινητοποιηθεί ο ΣΕΒ και με εμπροσθοφυλακή το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος κατέθεσε πρόσφατα ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που αποτελεί βάση συνεργασίας με τα παραγωγικά Υπουργεία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.
Κλείνοντας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη και της επιχειρηματικής ηγεσίας απέναντι στη νέα γενιά,  τονίζοντας ότι η υποστήριξη πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση και κινητοποίηση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων και των καινοτόμων δημιουργικών ιδεών αποτελεί σήμερα ένα βιώσιμο και ουσιαστικό μέρισμα κοινωνικής ευθύνης.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το ΙΟΒΕ, το ΕΛΙΑΜΕΠ, η Kantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης