Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΒΕΘ για συμφωνία με τρόικα - Βγαίνει στο ξέφωτο η ελληνική οικονομία

ΒΕΘ για συμφωνία με τρόικα - Βγαίνει στο ξέφωτο η ελληνική οικονομία
Σε νέα αφετηρία οδηγείται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Π. Παπαδόπουλος.
Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από μια περίοδο μακρόσυρτων και επίπονων διαπραγματεύσεων, που συχνά έφεραν τη χώρα σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση, η ελληνική οικονομία βγαίνει στο ξέφωτο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, «η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές οδηγεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας σε μια νέα αφετηρία».
Μάλιστα, όπως σημειώνει, η απόφαση για εκταμίευση ενός, επιπλέον, δισεκατομμυρίου ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα θα αποτελέσει ένεση ρευστότητας για την αγορά, η οποία θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το κοινωνικό μέρισμα, από το πρωτογενές πλεόνασμα, των 500 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθεί σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα γίνει εφάπαξ από τον ερχόμενο Ιούλιο και θα κατανεμηθεί κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και κατά μία μονάδα στις εισφορές των εργαζομένων, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, θα ανακουφίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούσε πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας, και τώρα βρίσκει την εφαρμογή του», αναφέρει.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ακόμη ότι «η θετική έκπληξη για το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να συνοδευτεί, με τη σταδιακή και συστηματική μείωση των φορολογικών βαρών, την αντιμετώπιση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων και την αποκατάσταση της ρευστότητας, που αποτελεί το Α και το Ω για την καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης