Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρυσοχοΐδης (υπ.Υποδομών) – Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές – Θα είναι μέρος μιας σειράς θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης (υπ.Υποδομών) – Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές – Θα είναι μέρος μιας σειράς θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα
Δεν θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές



Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να βγει στις αγορές πριν από τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών τον ερχόμενο Μάιο προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, τονίζοντας ότι η επιστροφή στις αγορές θα είναι μέρος μιας σειράς θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία.
«Θα λάβουμε την επόμενη δόση, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές με ένα ελαφρά υψηλό επιτόκιο, το οποίο θα υποχωρήσει στη συνέχεια και η Ελλάδα δεν θα παραμείνει άλλο σε αυτό το δράμα των τριμηνιαίων ελέγχων της τρόικα» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόδοση των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών στις αρχές Μαρτίου, όταν και ανήλθε στο 6,65% από 8,61% που ήταν στα τέλη Ιανουαρίου και από 37,1% που ήταν το Μάρτιο του 2012.
Στις δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών υπογραμμίζει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταρρεύσει στις επικείμενες εκλογές.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών αναφέρει στο Bloomberg πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα αρχίσουν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή αεροδρομίου στην Κρήτη έναντι 750 εκατ. ευρώ και για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Τσακώνα (προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ), υπογραμμίζοντας πως οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων δείχνουν μια αύξηση της τουριστικής κίνσης της τάξης του 20% το 2014 σε σχέση με το 2013.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης