Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - Αναγκαία η επιχειρηματική αναγέννηση της Αττικής

Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - Αναγκαία η επιχειρηματική αναγέννηση της Αττικής
"Η συνεργασία σε θέματα βελτίωσης της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων, καταπολέμησης του παραεμπορίου και λειτουργίας της αγοράς είναι για εμάς απαραίτητη και σημαντική"
Στην αναγκαιότητα μιας «επιχειρηματικής αναγέννησης» της Αττικής, με παρεμβάσεις που δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της ΚΚΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος παρουσία του περιφεριάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό.
Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και ευκαιρίες για τον τοπικό πληθυσμό.
«Οι Περιφέρειες θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος. Με αιχμή όχι πλέον το κράτος, αλλά την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχαλος.
«Η συνεργασία σε θέματα βελτίωσης της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων, καταπολέμησης του παραεμπορίου και λειτουργίας της αγοράς είναι για εμάς απαραίτητη και σημαντική» πρόσθεσε.
«Το μεγάλο στοίχημα για όλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι το νέο ΕΣΠΑ δεν θα λειτουργήσει στη λογική του «μοιράζουμε χρήματα» όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αλλά ότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, όχι μόνο για την Αττική αλλά και για κάθε περιφέρεια της χώρας, με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία.
Από την Πολιτεία, ζητούμε να αναγνωρίσει έμπρακτα τη σημασία του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού και το ρόλο των φορέων που αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης