Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού στο επίκεντρο της συνάντησης, Ευ. Βενιζέλου - Κ. Μίχαλου

Η στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού στο επίκεντρο της συνάντησης, Ευ. Βενιζέλου - Κ. Μίχαλου
Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε τη διαρκή στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα Επιμελητήρια και αναγνώρισε το έργο που αυτά επιτελούν
Η στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και αντιπροσωπεία προέδρων Επιμελητηρίων – μελών της ΚΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέπτυξε στον κ. Βενιζέλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιμελητηριακός θεσμός στη χώρα μας, μετά την απόφαση που έχει ληφθεί από την κυβέρνηση, κατόπιν συστάσεως της τρόικας, για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, των επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε τη διαρκή στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα Επιμελητήρια, αναγνώρισε το έργο που αυτά επιτελούν τόσο εντός της χώρας, ως σύμβουλοι της κυβέρνησης, όσο και εκτός σε θέματα προώθησης και ανάπτυξης διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών.
Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία της ΚΕΕ για την άρση της κατάργησης της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και συμφώνησε με την άποψη της ΚΕΕ ότι τα Επιμελητήρια καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες στις επιχειρήσεις για λογαριασμό του Δημοσίου, χρηματοδοτούμενα κατ' αποκλειστικότητα από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Μίχαλος ανέπτυξε στον κ. Βενιζέλο τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, επαναφέροντας τα αιτήματα για δραστική μείωση της φορολογίας, για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία, για άμεση επίλυση των προβλημάτων των τραπεζών προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα προς την αγορά και για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι προτάσεις της ΚΕΕ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες έχουν καθυστερήσει πολύ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης