Τελευταία Νέα
Οικονομία

Die Presse - Η υψηλή ανεργία στην Ελλάδα επισκιάζει τα θετικά στοιχεία - Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

tags :
Die Presse - Η υψηλή ανεργία στην Ελλάδα επισκιάζει τα θετικά στοιχεία - Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί
Αφορμή η 6η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών της ΕΕ, που διεξήχθη στην Αθήνα
Η υψηλή ανεργία στην Ελλάδα επισκιάζει τα θετικά στοιχεία, υποστηρίζει η Die Presse, ενώ σημειώνει ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί.
Στην 6η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών της ΕΕ, που διεξήχθη στην Αθήνα κατά το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου (7-8 Μαρτίου) αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
Όπως σημειώνει, οι έλληνες πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης καταφέρθηκαν κατά τη διάσκεψη «εναντίον της πολιτικής λιτότητας των Βρυξελλών», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
H Die Presse παραθέτει δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος απευθυνόμενος από το βήμα στους ευρωπαίους πολιτικούς τόνισε ότι οι αντοχές των ανθρώπων στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί και ότι η πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί.
Η αυστριακή εφημερίδα σχολιάζει ότι μεταξύ των δηλώσεων του Γ. Σγουρού υπήρξαν «αυθόρμητα χειροκροτήματα. Ακόμη και από έλληνες δημοσιογράφους».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος και της αναμενόμενης επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014, οι παρευρισκόμενοι στη διάσκεψη έλληνες πολιτικοί προβληματίζονται από δύο άλλους αριθμούς: «28% ανεργία, 60% νεανική ανεργία.
Και αυτά ούτε τρεις μήνες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στις 18 Μαΐου και τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου.
Εδώ και καιρό το λαϊκιστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις».
Η Die Presse καταγράφει την απουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λόγω ασθενείας και κλείνει με την επισήμανση:
«Το ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, το δείχνει η περίπτωση του πολυτελούς Μεγάρου Μουσικής. Το μέλλον του κέντρου εκδηλώσεων είναι αβέβαιο. ‘Και λαμβάνουμε με καθυστέρηση τους μισθούς μας’ διαμαρτύρεται μία υπάλληλος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης