Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οικονομικό Βαρόμετρο ΕΒΕΑ - Το 59% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει την εφορία - Απαισιόδοξη παραμένει η πλειοψηφία για την πορεία της οικονομίας

Οικονομικό Βαρόμετρο ΕΒΕΑ - Το 59% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει την εφορία - Απαισιόδοξη παραμένει η πλειοψηφία για την πορεία της οικονομίας
Όσον αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά, 7 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν απαισιόδοξοι
Σχεδόν έξι στους 10 Έλληνες (59%) εκτιμούν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, σύμφωνα με τα ευρήματα της ποσοτικής έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο».
Παράλληλα, στην ερώτηση για την πορεία της οικονομίας η πλειοψηφία, ήτοι το 65% των ερωτηθέντων, δηλώνει απαισιόδοξη σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις.
Όσον αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά, 7 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ στο ερώτημα για αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου, το 92,5% απαντά ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση.
Η έρευνα, σημειωτέον, διενεργήθηκε από την εταιρεία ALCO, διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου - 02 Μαρτίου 2014 και τα στοιχεία της τα επεξεργάστηκε το κέντρο μελετών και έρευνας του ΕΒΕΑ.
Ειδικότερα:
Σε δηλώσεις του κατά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική στην προοπτική της μείωσης των τιμών βασικών προϊόντων, όπως το γάλα, το ψωμί και τα φάρμακα, καταρρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο διάθεσής τους, όπως προέκυψε από την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ.
»Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πολίτες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έξι στους δέκα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, αλλά ούτε έχουν και τη δυνατότητα να προβούν σε αγορές υψηλής αξίας, όπως ακίνητα και αυτοκίνητα.
»Η εικόνα αυτή που προκύπτει από την έρευνα του ΕΒΕΑ ενισχύει τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζει η επιμελητηριακή κοινότητα για μια εθνική φορολογική πολιτική και την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων που θα ενισχύουν συγκεκριμένους τομείς της εθνικής μας οικονομίας», επισήμανε ο κ. Μίχαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης