Τελευταία Νέα
old

Κυβέρνηση προς τρόικα - Να παγώσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τη διεξαγωγή των stress tests της ΕΚΤ - Επιβεβαίωση bankingnews

Κυβέρνηση προς τρόικα - Να παγώσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τη διεξαγωγή των stress tests της ΕΚΤ - Επιβεβαίωση bankingnews
H ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αναδειχθεί σε Νούμερο 1 πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές
Πάγο στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέχρι τη διεξαγωγή των πανευρωπαϊκών stress tests της ΕΚΤ προβλέπει σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αναδειχθεί σε Νούμερο 1 πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ουσιαστικά πρόταση της κυβέρνησης είναι να παγώσουν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέχρι την ολοκλήρωση των πανευρωπαϊκών stress tests. H είδηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr, για την περίεργη στάση της ΕΚΤ, καθώς αναγνωρίζει τα stress tests της ΤτΕ αλλά παραπέμπει την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών στα πανευρωπαϊκά stress tests του Νοεμβρίου του 2014.
H κυβέρνηση προτείνει στην τρόικα να περιμένει και τα stress tests που θα πραγματοποιήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον Νοέμβριο του 2014 η ΕΚΤ και μετά να γίνει ένα τελικό ταμείο με το συνολικό ύψος αυτών των αναγκών.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης, δίνοντας το στίγμα για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών μετά και την επαφή του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου με τους δανειστές.
Ο ίδιος παράγοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης σκοπιμότητας στο νέο αυξημένο λογαριασμό των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, εστιάζοντας στις βλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την απόκτηση ρόλου στον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών (SSM).

M.X.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης