Τελευταία Νέα
old

ΓΣΕΒΕΕ - Kατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για μη απόδοση στον ΟΑΕΔ 100 εκατ. ευρώ

ΓΣΕΒΕΕ - Kατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για μη απόδοση στον ΟΑΕΔ 100 εκατ. ευρώ
Στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι πρέπει να διερευνηθεί αν μέρος από τα ποσά έχουν τυχόν διατεθεί για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την μη απόδοση στον ΟΑΕΔ περίπου 100 εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον ασφαλιστικό οργανισμό ΟΑΕΕ κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «από 01-08-2011 είχε θεσπιστεί μηνιαία εισφορά ύψους 10€ που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων για τον ΟΑΕΔ στον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι. Ο ΟΑΕΕ όμως ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013 είχε συγκεντρώσει 110.991.100€ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20€.»
Σημειώνεται επίσης, ότι ενώ η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχε αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Κωτίδου θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στον ΟΑΕΔ ουδεμία σαφή απάντηση έλαβε.
Στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται επίσης ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν μέρος από τα ποσά έχουν τυχόν διατεθεί για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών και αν ναι πότε, ποιο ποσό και με εντολή ποιου αρμόδιου Διοικητικού ή Υπηρεσιακού παράγοντα ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την παράνομη αυτή πράξη.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης