Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ν. Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Ουσιαστική η επενδυτική πρόταση της Lamda Dev. για το Ελληνικό

Ν. Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Ουσιαστική η επενδυτική πρόταση της Lamda Dev. για το Ελληνικό
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την προσπάθεια, αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
Ουσιαστική χαρακτήρισε την επενδυτική πρόταση της Lamda Development για το Ελληνικό ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος παράλληλα επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ότι επιχειρεί να τορπιλίσει την προσπάθεια «με προαποφασισμένα και δογματικά επιχειρήματα».
Ειδικότερα, με σημερινές δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια πρόταση «ελληνική», που στηρίζεται από επενδυτές χωρών στις οποίες η κυβέρνηση επικέντρωσε τις προσπάθειες της τους τελευταίους 18 μήνες.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί στη χώρα μας, προσελκύοντας σημαντικότατα ξένα κεφάλαια. Μια πρόταση που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσουν με προσοχή καθώς η αξιοποίηση του Ελληνικού θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αττική και την ελληνική οικονομία».
Πρόσθεσε δε, ότι «αποκτούμε με ιδιωτικά κεφάλαια ένα βιώσιμο μητροπολιτικό πάρκο 2 χιλιάδων στρεμμάτων και μια συνολική επένδυση άνω των 7 δισ. ευρώ, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».
Σημειώνεται ότι η Lamda Development κατέθεσε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευτική προσφορά, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό.
Η προσφορά της Lamda Development υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης