Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρόικα - Σκληρή κριτική για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων - Ζητούν επιτάχυνση του νόμου για τις τιτλοποιήσεις ακινήτων

Τρόικα - Σκληρή κριτική για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων - Ζητούν επιτάχυνση του νόμου για τις τιτλοποιήσεις ακινήτων
Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε τον κατάλογο με τα 14 ώριμα projects συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ
Ικανοποιημένη σε επίπεδο ωρίμανσης έργων όχι όμως σε επίπεδο εκτέλεσης είναι η τρόικα στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.
Στη συνάντηση που είχαν χθες με την διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΕΠΔ) οι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς
(Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ, δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις αποκρατικοποιήσεις δίνοντας νέες εντολές για ταχύτερη αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε τον κατάλογο με τα 14 ώριμα projects συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να πείσει τους ξένους ελεγκτές ότι προωθώντας τα περισσότερα εξ αυτών θα επιτευχθεί ο φετινός εισπρακτικός στόχος που έχει τοποθετηθεί στα 3,5 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ το 2013.
Εκτός του καταλόγου αυτού, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος έδωσε και μία λίστα με τις 12 νέες αποκρατικοποιήσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση ακινήτων, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα 350-400 εκατ. ευρώ.
Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ πηγαίνουν στον «κουμπαρά» για την αποπληρωμή του χρέους.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης