Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΒΕΘ - Διπλή ανάσα για τις επιχειρήσεις από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και των εργοδοτικών εισφορών

ΒΕΘ - Διπλή ανάσα για τις επιχειρήσεις από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και των εργοδοτικών εισφορών
Η Ελλάδα αποκτά τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον ρόλο που της αξίζει στον ενεργειακό χάρτη, τονίζεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου
Διπλή ανάσα προσφέρει στους επιχειρηματίες η αναδρομική μείωση κατά 15% της τιμής του φυσικού αερίου που συμφωνήθηκε μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom, αλλά και η αναμενόμενη συρρίκνωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες εφάπαξ, από τον Ιούλιο του 2014, τονίζει σε ανακοίνωσή του Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, «το υψηλό ενεργειακό κόστος είναι ένα πρόβλημα που απειλεί τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων, με δεδομένο μάλιστα ότι οι εγχώριες πωλήσεις έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό μέχρι και 80%. Σε μια εποχή όπου η χώρα χρειάζεται διεθνώς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αλλά και νέες επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, είναι αδιανόητο να διατηρείται αυτό το καθεστώς».
Παράλληλα, υπογραμμίζει τις επιτυχείς διαβουλεύσεις Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίες εξασφάλισαν νέα τιμή για το φυσικό αέριο, τοποθετώντας την Ελλάδα στον μέσο όρο της ηπειρωτικής Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποκτά τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον ρόλο που της αξίζει στον ενεργειακό χάρτη.
Όσον αφορά την αναδρομικότητα της έκπτωσης (θα ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2013) σημειώνει ότι θα αποφέρει σημαντικό όφελος τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους οικιακούς πελάτες.
Αναφερόμενος στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% εφάπαξ από τον Ιούλιο του 2014, στην οποία φαίνεται να καταλήγουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι αποτελεί όφελος για τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση στις εισφορές των εργοδοτών. Με την κίνηση αυτή υλοποιείται πριν από τις αρχές του 2016 ο στόχος για συνολική μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνολικά κατά 5%» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ σημειώνοντας ότι «ευελπιστούμε ότι η μείωση στο μη μισθολογικό κόστος θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης