Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαγεωργίου (υφυπ.ΠΕΚΑ) – Από τον Απρίλιο οι μειωμένες τιμές του φυσικού αερίου στους καταναλωτές

Παπαγεωργίου (υφυπ.ΠΕΚΑ) – Από τον Απρίλιο οι μειωμένες τιμές του φυσικού αερίου στους καταναλωτές
Η μείωση θα είναι της τάξης του 10% με 12% - Στα 220 εκ.ευρώ το ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία



Από τους λογαριασμούς του Απριλίου θα περάσουν στην κατανάλωση οι μειώσεις στο κόστος του φυσικού αερίου, εάν υπογραφεί η συμφωνία της ΔΕΠΑ και της Gazprom εντός του Μαρτίου ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α.Παπαγεωργίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η μείωση, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2013, θα είναι είναι της τάξης 10% με 12% για τους καταναλωτές.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι και με την αναδρομικότητα της έκπτωσης θα υπάρξει μια μεγάλη ανάσα για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις ενώ το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία θα είναι πάνω από 220 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει τεραστία σημασία στο κόστος της βιομηχανίας κάτι που ζητούσαν οι βιομηχανίες μέσης και υψηλής τάσης που είναι και η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» τόνισε ο κ.Παπαγεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα μειώνεται η ρήτρα μέσω της οποίας η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει περισσότερα χρήματα αν παραλαμβάνει λιγότερες ποσότητες καυσίμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης