Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ - Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και για εργαζομένους του Δημοσίου

ΥΠΟΙΚ - Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και για εργαζομένους του Δημοσίου
Η ρύθμιση, το κόστος της οποίας είναι ασήμαντο, αφορά μικρό αριθμό προσωπικού εποπτευόμενων από το Δημόσιο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου
Τη δυνατότητα καταβολής επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και σε εργαζόμενους του Δημοσίου παρέχει πλέον το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σημειώνει ότι θα έχει μηδαμινό κόστος, ενώ η απόφαση ελήφθη για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Με τη διάταξη του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 παρέχεται πλέον η δυνατότητα υποβολής πρότασης χορήγησης του εν λόγω επιδόματος σε φορείς του Δημοσίου, oι οποίοι για διαδικαστικούς λόγους δεν είχαν υποβάλει αιτήματα χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε προσωπικό που απασχολείται σε ειδικότητες που δικαιολογούν τη χορήγησή του.
Η ρύθμιση, όπως επισημαίνεται, αφορά μικρό αριθμό προσωπικού εποπτευόμενων από το Δημόσιο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, τα οποία δεν είχαν υποβάλει αιτήματα χορήγησης του επιδόματος εντός της αρχικής προθεσμίας που όριζε ο ν. 4024/2011.
Το δημοσιονομικό κόστος είναι ασήμαντο και η ρύθμιση έγινε για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού το προσωπικό κάποιων φορέων με συγκεκριμένες ειδικότητες δεν είχε πάρει το επίδομα ενώ στο προσωπικό άλλων φορέων με τις ίδιες ακριβώς ειδικότητες είχε χορηγηθεί.
Η παροχή της δυνατότητας υποβολής πρότασης, τονίζεται, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση επαναφορά του παλαιότερου καθεστώτος, αλλά απλώς άρση ανισοτήτων μεταξύ προσωπικού που εργάζεται υπό ακριβώς ίδιες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης