Τελευταία Νέα
Οικονομία

Trichet - Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, αλλά η ελληνική κρίση έχει στοιχεία από... Lehman Brothers ή Βear Stearns

Trichet - Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, αλλά η ελληνική κρίση έχει στοιχεία από... Lehman Brothers ή Βear Stearns
Η Ουκρανία χρειάζεται τόνωση των επενδύσεων και στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα
Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει η Ελλάδα στην κατεύθυνση εξόδου από την κρίση.
Τα ανωτέρω διαπιστώνει ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, σε νέα, σημερινή ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο.
"Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο για να ξεπεράσει την κρίση που βιώνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, ωστόσο επανέλαβε τη θέση που έχει και στο παρελθόν εκφράσει. "Η ελληνική κρίση μπορεί να συγκριθεί με τη Lehman Brothers ή τη Bear Stearns", εξήγησε, για μια ακόμη φορά.
Ο Trichet εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη.
"O αποπληθωρισμός αποτελεί τη νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη", δήλωσε, χωρίς ωστόσο να διακρίνει μια τεράστια απειλή. "Όσο ο πληθωρισμός συγκρατείται, η απειλή για αποπληθωρισμό δεν είναι άμεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε όλοι αρκετά προσεκτικοί", πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης, στην τρέχουσα συγκυρία, ο Trichet εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική κρίση στην Ουκρανία. Όπως τόνισε, πρόκειται ένα τεράστιο πρόβλημα, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τόσο μεσοπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.
Όπως πρόσθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, είναι ξεκάθαρο πως η Ουκρανία, σε οικονομικό επίπεδο, χρειάζεται τόνωση των επενδύσεων, σημαντική αναδιάρθρωση της οικονομίας της, καθώς και στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης