Τελευταία Νέα
Οικονομία

Tη δέσμευση για εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι – «Προηγείται» το… πρωτογενές πλεόνασμα

tags :
Tη δέσμευση για εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους επαναλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι – «Προηγείται» το… πρωτογενές πλεόνασμα
Aπάντηση σε ερώτηση της Άννυ Ποδηματά
Τη δέσμευση των Ευρωπαίων να επανεξετάσουν το ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Ειδικότερα, ο Ολλανδός υπουργός απαντώντας σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι θα επανεξετάσουν το ζήτημα του χρέους, υπό την προϋπόθεση να επιβεβαιωθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013.
 «H βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι θέμα κλειδί για να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας στους επενδυτές, εγχώριους και ξένους και να επιταχυνθεί η ανάκαμψη» υποστήριξε εκ μέρους της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της εκτίμησης πως η ανάκαμψη της Ευρωζώνης είναι εύθραυστη. «Τα σημάδια ανάκαμψης δεν είναι αρκετά για να κατευνάσουν τις ανησυχίες που εξακολουθούν να υπάρχουν για τα επίπεδα του χρέους στην Ευρωζώνη» εξήγησε χαρακτηριστικά, η Άννυ Ποδηματά.
«Η ανάπτυξη είναι αναιμική και τα επίπεδα ανεργίας πρωτόγνωρα» τόνισε εν συνεχεία, εξαίροντας το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.
Όπως υπογράμμισε, σε Ελλάδα και Ισπανία «σχεδόν το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης