Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φαγοπότι... εκατομμυρίων! - Στο φως νέο σκάνδαλο με ΜΚΟ ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Αφορά εθελοντική οργάνωση για την πυρόσβεση

Φαγοπότι... εκατομμυρίων! - Στο φως νέο σκάνδαλο με ΜΚΟ ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Αφορά εθελοντική οργάνωση για την πυρόσβεση
Η υπόθεση αφορά κακουργηματική απάτη, ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος
Πριν προλάβει να κατακάτσει ο κουρνιαχτός από το σκάνδαλο των 9 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, έρχεται στο φως και νέο σκάνδαλο για εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα για την Εθελοντική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.
Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ένα φαγοπότι πολλών εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ, που είχαν έδρα στη Θεσσαλονίκη, εξαπατούσαν δημάρχους και περιφερειάρχες ισχυριζόμενοι ότι θα στήσουν σταθμούς πυρόσβεσης με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενώ λάμβαναν χρήματα, ποτέ δεν υλοποιούσαν τις δεσμεύσεις τους.
Η υπόθεση αφορά κακουργηματική απάτη, ενεργειακή δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος τριών μελών εθελοντικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο πρόεδρός της.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επισήμανε σήμερα σε όλους τους τόνους την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη λειτουργία τους, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν στη χώρα μας περισσότερες από 3.000 ΜΚΟ, εκ των οποίων έχουν ελεγχθεί μόλις 600.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τα χρήματα που λαμβάνουν κάθε χρόνο ανέρχονται σε 30-60 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από κρατικούς πόρους, το ΕΣΠΑ και άλλες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης