Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Προανήγγειλε τη λήψη μέτρων στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Προανήγγειλε τη λήψη μέτρων στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας
Στόχος είναι να μειωθούν τα βήματα που χρειάζονται για μια βιομηχανική δραστηριότητα κατά 60%, επισήμανε ο υπουργός αναφερόμενος στην αδειοδότηση επιχειρήσεων
Τη λήψη μέτρων στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή το κλείσιμο μονάδας της Χαλυβουργικής.
Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι τα βρίσκουν όλα εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Εμείς δεν έχουμε μαγικό ραβδί».
Ερωτηθείς σχετικά με το κόστος του φυσικού αερίου τόνισε ότι «πάμε προς τη μείωση του κόστους νομίζω, θα πρέπει να πάμε», αν και όπως διευκρίνισε το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις σχετικά με τη  γρήγορη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι πρόκειται για «νόμο ομπρέλα» που προστατεύει την επιχειρηματικότητα.
Όπως ανέφερε, «περνά ένας νόμος – πλαίσιο, νόμος - ομπρέλα, που δεν αφήνει τίποτε ακάλυπτο. Είναι για όλους τους τύπους επιχειρηματικότητας, έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσουν οι ΚΥΑ, οι νόμοι, για να στείλουμε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει».
Η βελτίωση της επιχειρηματικότητας, επισήμανε, δεν είναι υποχρέωση προς την τρόικα, αλλά προς τα νέα παιδιά, καθώς με τις επιχειρήσεις δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος είναι να μειωθούν τα βήματα που χρειάζονται για μια βιομηχανική δραστηριότητα κατά 60%, σημειώνοντας ότι «σήμερα χρειάζονται 21 βήματα, καταργούμε τα 14 και κρατάμε μόνον τα επτά. Ακολουθούμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης