Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schulz (υποψήφιος πρόεδρος Κομισιόν) - Η διαχείριση της κρίσης δίχασε Έλληνες και Γερμανούς - Πρωταρχικός στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας

tags :
Schulz (υποψήφιος πρόεδρος Κομισιόν) - Η διαχείριση της κρίσης δίχασε Έλληνες και Γερμανούς - Πρωταρχικός στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit
Την ανάγκη να επικεντρωθεί η Ευρώπη στα ουσιαστικά ζητήματα και «όχι σε πράγματα που εκνευρίζουν τους ανθρώπους» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην Die Welt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος θα ηγηθεί των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, όπως επισήμανε ο M. Schulz, «στην ευρωκρίση έπαψε να βρίσκεται στο προσκήνιο η αναζήτηση κοινών λύσεων, αλλά το ερώτημα πώς μπορούμε να αποφύγουμε τους κινδύνους με τον καλύτερο τρόπο και να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη από την κρίση.
Και προσθέτει: «Επιχειρήθηκε να αντληθεί πολιτικό όφελος από τα μέτρα με τα οποία συνδέθηκε η αντιμετώπιση της κρίσης. Από τη μία πλευρά υπήρξαν πολιτικοί που δήλωσαν ότι η Ευρώπη μιλά και πάλι γερμανικά. Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα, ειπώθηκε ότι οι Γερμανοί ήρθαν παλιότερα με τα όπλα τους και τώρα έρχονται να μας καταπιέσουν με τα λεφτά τους. Αυτό με ανησυχεί. Η ατμόσφαιρα που προέκυψε από τη διαχείριση της κρίσης δεν επέφερε αίσθημα συλλογικότητας αλλά διαίρεσης».
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, υπενθυμίζει ότι ο στόχος της ΕΕ είναι η αμοιβαία ενίσχυση μεταξύ των κρατών-μελών στο πεδίο του παγκόσμιου ανταγωνισμού, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν μεμονωμένα κράτη να επιβάλλονται.
Ο Schulz, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει να πληρώσει μια ολόκληρη γενιά για μία κρίση που δεν έχει προκαλέσει.
«Αυτό καταστρέφει το αίσθημα δικαιοσύνης των ανθρώπων», επισημαίνει, τονίζοντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων πρέπει να τεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης