Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Τι θα προβλέπει η λύση για τη ρύθμιση των δανείων

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Τι θα προβλέπει η λύση για τη ρύθμιση των δανείων
Θα στηρίζεται στις αρχές του συνεργάσιμου δανειολήπτη και των ελάχιστων ορίων διαβίωσης

Στο σχέδιο ρύθμισης των δανείων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Όπως είπε ο κ.Χατζηδάκης, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, η οποία θα στηρίζεται σε έναν Κώδικα Δεοντολογίας που θα υιοθετηθεί προηγουμένως από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ.Χατζηδάκη, η  Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει έναν Κώδικα Δεοντολογίας μέχρι το τέλος του χρόνου και θα υπάρξει ένας ολόκληρος μηχανισμός ενημέρωσης, πληροφόρησης και στήριξης των δανειοληπτών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα αλλάξει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας θα στηρίζεται, μεταξύ των άλλων, σε δύο αρχές, που είναι ο συνεργάσιμος δανειολήπτης και τα μίνιμουμ όρια διαβίωσης.
«Όταν λέμε αποδεκτά όρια διαβίωσης, δεν εννοούμε απλά και μόνο πόσο χρειάζεται, για να ζήσει κάποιος, ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση, αλλά εννοούμε πως μπορεί να επιβιώσει, βγάζοντας τα πέρα και με τις τράπεζες», υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης, αναφέροντας πως «τη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα την κάνει η ίδια ομάδα που έκανε και τις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης