Τελευταία Νέα
old

Coeure (ΕΚΤ) – Είμαστε σε εγρήγορση, με στόχο την σταθερότητα των τιμών – Κοντά στο στόχο για πληθωρισμό 2%

tags :
Coeure (ΕΚΤ) – Είμαστε σε εγρήγορση, με στόχο την σταθερότητα των τιμών – Κοντά στο στόχο για πληθωρισμό 2%
"Η οικονομία της Σλοβενίας πρέπει να καταστεί πιο αποδοτική"
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε εγρήγορση όσον αφορά τους καθοδικούς κινδύνους στη σταθερότητα των τιμών, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της κεντρικής τράπεζας, Benoit Coeure σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Delo της Σλοβενίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι κοντά στο 2% και αυτός είναι ο ορισμός της σταθερότητας των τιμών που η ΕΚΤ έχει επιλέξει.
"Στο αβέβαιο περιβάλλον με την ευρωζώνη σε μεταβατικό στάδιο και τις συμμετέχουσες οικονομίες να έχουν υποστεί πολλές διαρθρωτικές αλλαγές, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ΕΚΤ βρίσκεται κοντά στο στόχο της για τον πληθωρισμό, διατηρώντας έτσι την αξιοπιστίας της. Ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός 2 % έχει επιλεγεί είναι ότι το επίπεδο αυτό ότι αυτό δεν είναι ούτε υπερβολικά υψηλό ούτε υπερβολικά χαμηλό. Θέλουμε να είμαστε στην ασφαλή περιοχή μεταξύ του υψηλού πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού, κοντά δηλαδή στην περιοχή του 2%", τόνισε ο ίδιος.
Να σημειωθεί ότι από το 1998, ο αριθμός αυτός επιλέχθηκε από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει υιοθετηθεί από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και πιο πρόσφατα από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Σλοβενίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να καταστεί η οικονομία της πιο αποδοτική, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ορισμένες εταιρείες θα πρέπει να «μετακινηθούν» από το δημόσιο τομέα προς τον ιδιωτικό τομέα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης