Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Σύντομα εισπρακτικά αποτελέσματα από τον έλεγχο στη λίστα Lagarde - Σύσκεψη με τους οικονομικούς εισαγγελείς

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Σύντομα εισπρακτικά αποτελέσματα από τον έλεγχο στη λίστα Lagarde - Σύσκεψη με τους οικονομικούς εισαγγελείς
Στα γραφεία του ΣΔΟΕ βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών

(upd)Με τους οικονομικούς εισαγγελείς συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.
Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ δικαιοσύνης και φορολογικής διοίκησης με στόχο την επιτάχυνση των ελέγχων σημαντικών φορολογικών υποθέσεων όπως αυτές της λίστας Lagarde και των εμβασμάτων ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψής του ήταν ο καλύτερος συντονισμός του ελεγκτικού έργου του ΣΔΟΕ, η επαναβεβαίωση των στόχων και η ενημέρωσή του για την πορεία του ελεγκτικού έργου, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξεουν εισπρακτικά αποτελέσματα από τους ελέχους στη λίστα Lagarde. 
Παράλληλα τόνισε ότι το ελεγκτικό έργο θα επιταχυνθεί και από το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν τα νομικά όπλα για να διενεργούνται έλεγχοι ανά χρήση και ανά φορολογικό αντικείμενο.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, απέστειλε τελεσίγραφο προς τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αξιώνοντας άμεσο έλεγχο των μεγάλων καταθετών της λίστας Lagarde, με χρονικό περιθώριο 60 ημερών.
Ειδικότερα, ο Οικονομικός Εισαγγελέας βλέποντας τη μεγάλη κωλυσιεργία στη διαδικασία ελέγχου των καταθετών που εμπεριέχονται στη λίστα Lagarde, απέστειλε τελεσίγραφο στους 20 έφορους της Αττικής να εντατικοποιήσουν τις έρευνες.
Μάλιστα, έθεσε ως χρονικό όριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι φορολογικοί έλεγχοι, τους δύο μήνες.
Σύμφωνα με το «Βήμα», ήδη οι αρχές έχουν προβεί στον έλεγχο της μεγαλύτερης κατάθεσης, η οποία ανέρχεται στα 55 εκ. δολάρια.
Βέβαια, ο Οικονομικός Εισαγγελέας διαπιστώνει μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και γι’ αυτό το λόγο «στρατολογεί» υπάλληλους των κατά τόπους εφοριών.
Τέλος, επικεφαλής της επιχείρησης ελέγχου της λίστας Lagarde αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Οικονομικών Εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης.

Πρώτη ενημέρωση: 08:27, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης