Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε ορισμένα φορολογικά μέτρα προανήγγειλε ο Γιώργος Μαυραγάνης

Παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε ορισμένα φορολογικά μέτρα προανήγγειλε ο Γιώργος Μαυραγάνης
Ομιλία στη Βουλή
Το ενδεχόμενο κυβερνητικών παρεμβάσεων σε ορισμένα φορολογικά μέτρα κατέστησε πιθανό ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.
Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως εάν παρουσιαστούν προβλήματα σε ορισμένα μέτρα φορολογικής φύσεως, τότε η κυβέρνηση θα παρέμβει προκειμένου να διευκολυνθεί η δημοσιονομική επιτυχία.
Αφορμή στάθηκε ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέροντας ως παράδειγμα το φόρο υπεραξίας ακίνητης περιουσίας, έκανε λόγο για ένα άδικο και τεχνικώς ανεφάρμοστο φόρο.
 «Αυτές είναι και προτάσεις φορέων αλλά και ειδικών, υπάρχει μια συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι θα φορολογήσουμε. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσει η εφαρμογή δίκαιου φόρου» ανταπάντησε ο Γ. Μαυραγάνης.
«Η κυβέρνηση με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών προσπαθεί όντως να κλείσει τρύπες, να εμποδίσει την επέκταση της φοροδιαφυγής και να μειώσει τους φόρους, ώστε να μην επιβαρύνεται δυσβάστακτα ο ελληνικός λαός, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να έχουμε καλύτερη κατανομή φόρων. Η επιτυχία στα δημοσιονομικά και η φορολογική συμμόρφωση μας βοηθά σε αυτό» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών,  προσθέτοντας πως «σε κάθε μεταρρύθμιση υπάρχουν πρακτικά θέματα και αυτά ακούγονται και από τους φορείς και από την κοινωνία. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σύντομα να αντιμετωπίσει τις τεχνικές δυσκολίες και τις περιπτώσεις που δημιουργούν πρόβλημα, ώστε συντομότατα να ξεκαθαρίσει το καθεστώς να φορολογείται κάποιος για το πραγματικό όφελος που έχει από ένα ακίνητο και να μην υπάρχει αντίδραση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης