Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eλληνικό χρέος και απόπειρα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές στο επίκεντρο των επαφών Στουρνάρα με Deutsche Bank - Bundesbank

Eλληνικό χρέος και απόπειρα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές στο επίκεντρο των επαφών Στουρνάρα με Deutsche Bank - Bundesbank
Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας σε λίγες εβδομάδες στην Αθήνα
Tα σχέδια των Ευρωπαίων για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς και ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στις αγορές, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών ήταν καλεσμένος ως ομιλητής στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας «Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft» παρουσία 100 και πλέον κορυφαίων επιχειρηματιών της Γερμανίας.
Κατά την ομιλία του παρουσίασε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες στην Αθήνα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που του έγιναν.
Ακολούθησε η συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, με τον οποίο μίλησαν για τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις διεθνείς αγορές.
Κατόπιν, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, στον οποίο επίσης παρουσίασε τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τους παράγοντες εκείνους που συνέβαλαν στον να φτάσει η χώρα μας σε πρωτογενές πλεόνασμα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης