Τελευταία Νέα
old

ΔΝΤ και Βρυξέλλες θέτουν επίσημα ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους! – «Εάν κριθεί αναγκαίο, θα προβούμε στις πρέπουσες ενέργειες»

tags :
ΔΝΤ και Βρυξέλλες θέτουν επίσημα ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους! – «Εάν κριθεί αναγκαίο, θα προβούμε στις πρέπουσες ενέργειες»
«Σύντομα η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Ελλάδα»
Τον δρόμο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «ανοίγει» και επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο γνωστοποίησε πως από κοινού με τις Βρυξέλλες συμφωνούν στην παροχή νέων ελαφρύνσεων προς την Αθήνα.
Ειδικότερα, στα περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, το Ταμείο υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνεί να «ανοίξει» η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, να κριθεί κάτι τέτοιο, αναγκαίο.
«Η Ε.Ε. συμφώνησε να προβούμε σε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εάν κριθεί ωστόσο, αναγκαία» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όσον αφορά την έλευση των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα, γνωστοποίησε πως οσονούπω οι αντιπρόσωποι του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Σύντομα η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Ελλάδα» διέτεινε.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, υπογράμμισε πως η ασκούσα νομισματική πολιτική είναι άκρως κατάλληλη, ενώ αναφερθέν στις ΗΠΑ, επισήμανε πως η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να αποφευχθεί ένα σοκ στην διεθνή εμπιστοσύνη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης