Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΑΣΕΓΕΣ - Να ισχύσουν από το 2015 όσα νομοθετήθηκαν για τη φορολογία των αγροτών

ΠΑΣΕΓΕΣ - Να ισχύσουν από το 2015 όσα νομοθετήθηκαν για τη φορολογία των αγροτών
Σε διαφορετική περίπτωση, θα δημιουργηθούν δραματικά αδιέξοδα στην αγροτική παραγωγή, τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας
Τη μετάθεση για το 2015 της ισχύος όσων νομοθετήθηκαν για τη φορολογία των αγροτών ζητά από τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, θα πρέπει το 2014 να καταστεί έτος προσαρμογής, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν τα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ οι φοροτέχνες και οι υπόχρεοι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης, κατανόησης και προσαρμογής στο νέο φορολογικό πλαίσιο.
Εάν κάτι τέτοιο δεν αποφασιστεί άμεσα, υποστηρίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, τότε αυτά που θα ακολουθήσουν, θα διαμορφώσουν «δραματικά αδιέξοδα» στην αγροτική παραγωγή και τον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το δ.σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε να απευθυνθεί στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο σαν ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης των εντεινόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι προτάσεις της συνομοσπονδίας δεν έγιναν αποδεκτές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και στον γγ Εσόδων, Χ. Θεοχάρη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης