Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τη Δευτέρα η απολογία Φιλιππίδη – Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ - Απορρίπτει τα περί απέλασης του από την Τουρκία

Τη Δευτέρα η απολογία Φιλιππίδη – Θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ - Απορρίπτει τα περί απέλασης του από την Τουρκία

Υποστηρίζει ότι προσήλθε οικειοθελώς και άμεσα στην Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί

(upd3) Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Διαφθοράς, Γ.Ανδρεάδη ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος ζήτησε και πήρε τη σχετική προθεσμία.
Όπως έγινε γνωστό ο κ.Φιλιππίδης θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ όπου και θα κρατηθεί έως ότου απολογηθεί στον ανακριτή.
O  Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το πρωί από τις ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά την άφιξη του στη ΓΑΔΑ υποστήριξε ότι προσήλθε οικειοθελώς και άμεσα όπως είχε υποσχεθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τουρκικές Αρχές απέλασαν τον κ.Φιλιππίδη, κινούμενες βάσει σχετικού σήματος που απέστειλε η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω της Interpol.
Σημειώνεται πως σε βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ, υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.
Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η μεταστροφή
Η άφιξη στην Αθήνα του κ.Φιλιππίδη σηματοδοτεί μια «στροφή 180 μοιρών» για τον πρώην διοικητή του Τ.Τ. δεδομένου ότι χθες ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου δήλωσε πολιτικά διωκόμενος.
Συγκεκριμένα, ο κ.Φιλιππίδης φέρεται να υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του ότι είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος του Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του κ.Φιλιππίδη κρίθηκε παράνομο, διότι όπως δέχτηκαν οι Τούρκοι δικαστές δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Σε κάθε περίπτωση η μεταστροφή της στάσης του κ.Φιλιππίδη μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τις δηλώσεις του περί πολιτικής δίωξης λόγω της φιλίας του με τον κ.Καραμανλή.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απέρριψαν τα περί πολιτικής δίωξης που χρησιμοποίησε ο Άγγελος Φιλιππίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της», τονίζοντας χαρακτηριστικά «μακριά από τον Κώστα Καραμανλή απόψεις ότι η δικαιοσύνη εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια.

(πρώτη ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 08:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης