old

Χαμηλότερο το κόστος καταβολής ΕΕΤΗΔΕ σε περίπτωση από κοινού κυριότητας

tags :
Χαμηλότερο το κόστος καταβολής ΕΕΤΗΔΕ σε περίπτωση από κοινού κυριότητας
Σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι του ενός
Χαμηλότερο «χαράτσι» για τα έτη 2011 και 2012 μπορεί να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες που, βάσει στοιχείων, μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη συγκυριότητας στο ακίνητό τους ή «κοινού» ρολογιού που ηλεκτροδοτεί περισσότερες από μια αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες.
Αυτό προβλέπει η απόφαση (ΠΟΛ. 1035/30.1.2014) του υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης ειδικών περιπτώσεων του ΕΕΤΗΔΕ.
Σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ και, προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο ΑΦΜ ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο ΑΦΜ, καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίων ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό ΕΕTHΔE που να μην μπορεί να βεβαιωθεί
Η ανωτέρω διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις που το βεβαιωμένο ΕΕΤΗΔΕ προέρχεται από παροχή ρεύματος που ηλεκτροδοτεί περισσότερες από μια αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία θα προκύπτουν ο ΑΦΜ ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, όσων ηλεκτροδοτούνται απ’ αυτή την παροχή, καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας του συνόλου των κυρίων ή επικαρπωτών των οριζόντιων ιδιοκτησιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης