Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης (υφ.Ανάπτυξης) – Προανήγγειλε τη δημιουργία χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μηταράκης (υφ.Ανάπτυξης) – Προανήγγειλε τη δημιουργία χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η Ελλάδα προσπαθεί να αλλάξει - Στον ιδιωτικό τομέα θα στηριχθεί η ανάπτυξη, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης



Την άποψη ότι η οικονομική ανάκαμψη, για την οποία παλεύει με όλες τις δυνάμεις της η Ελλάδα, θα στηριχθεί όχι σε δανεικά αλλά στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν.Μηταράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Global Capital Forum I.
Ο κ.Μηταράκης επιχείρησε να σκιαγραφήσει μια εικόνα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, αναφερόμενος στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και στο γεγονός ότι η ύφεση έκλεισε το 2013 μισή με μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του αρχικού προϋπολογισμού.
Τα στοιχεία αυτά δίνουν ελπίδες για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης είπε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε επιπλέον ότι τα μηνύματα που έρχονται από τους ξένους επενδυτές δείχνουν μια θετική διάθεση για την Ελλάδα.
Όπως είπε ο κ.Μηταράκης, το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση αλλά και για την Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελεί αντικείμενο προχωρημένης συζήτησης, με στόχο την εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησή τους, με τη διαμόρφωση μιας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα.
Όπως μάλιστα ανέφερε, η δυνατότητα έκδοσης νέων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί αντικείμενο προχωρημένης συζήτησης.
Όσον αφορά τις συστάσεις του ΟΟΣΑ σημείωσε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθούν για εναρμόνιση στη νομοθεσία, προκειμένου να πέσου οι τιμές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν δομικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και έφεραν αυξήσεις όπως στο γάλα, μέσα στην κρίση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις».

(Πρώτη ενημέρωση 11:08, 4 Φεβρουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης