old

Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας

Βρούτσης (υπ. Εργασίας) - Ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας
Σε 4.433.281 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις ανέρχεται σε 2.291.936.096,75 ευρώ
Τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τα στοιχεία  της 8ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα του Ιανουαρίου του 2014 με σχετική έκθεση.
Ειδικότερα ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται στους  2.637.090 σε σχέση με τις συνταξιοδοτικές παροχές του Ιανουαρίου 2014.
Μάλιστα ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.433.281 εκ των οποίων οι 10.077 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Ιανουάριο ανέρχεται σε 2.291.936.096,75 ευρώ, ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 941,59 ευρώ.
Με αφορμή την ανακοίνωση ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Το 2013 ήταν έτος μεγάλων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας καθώς με την καθιέρωση του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» από την 1 Ιουνίου 2013, χαρτογραφήσαμε, για πρώτη φορά, όλες τις σκιώδεις πλευρές του και το θωρακίσαμε-μέσα και από το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ»- απέναντι στην εκτεταμένη παραβατικότητα που προϋπήρχε για πολλά χρόνια.
Το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μετατράπηκε σε λίγους μήνες σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων του για τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους συνταξιούχους και επιδοματούχους της. Ένα αξιόπιστο εργαλείο που παρακολουθούν πλέον σε μηνιαία βάση δημόσιοι και ιδιωτικοί επιστημονικοί φορείς.»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης