Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Μέσο εναντίον των νομοθετημένων καρτέλ οι συστάσεις του ΟΟΣΑ

Κ. Χατζηδάκης (υπ. Ανάπτυξης) - Μέσο εναντίον των νομοθετημένων καρτέλ οι συστάσεις του ΟΟΣΑ
Η Ελλάδα έχει το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός, ενώ για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα διερωτήθηκε εάν ο έλληνας καταναλωτής «πρέπει να είναι το κορόιδο της Ε.Ε.».
Στις παρεμβάσεις που γίνονται για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η μείωση των τιμών σε καίριους τομείς της καθημερινότητας, καθώς δεν είναι δυνατόν, λόγω της κρίσης, να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις.
Αναφερόμενος στις συστάσεις του ΟΟΣΑ για την κατάργηση περιορισμών στην αγορά υπογράμμισε ότι αποτελούν μέσο για να καταπολεμηθούν τα νομοθετημένα καρτέλ, ενώ ειδικότερα για το ζήτημα με το γάλα επισήμανε ότι το υπάρχον σύστημα παραγωγής, διανομής και επιστροφών «δημιουργεί πιέσεις στο κόστος, που αυξάνει την τιμή» που πληρώνει ο καταναλωτής.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, η Ελλάδα έχει το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη και εκτίμησε ότι η τιμή του θα μπορούσε να μειωθεί κατά 20% αν απελευθερωθεί η διατηρησιμότητα.
Πρόσθεσε δε, ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές θα δοθούν πλεονεκτήματα στους τοπικούς συνεταιρισμούς και τους αγελαδοτρόφους.
Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με τα συναρμόδια υπουργεία για τα θέματα της διατηρησιμότητας του γάλακτος και της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης