Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μειώσεις στα πρόστιμα για μη υποβολή ΦΠΑ και μη έκδοση αποδείξεων μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Μειώσεις στα πρόστιμα για μη υποβολή ΦΠΑ και μη έκδοση αποδείξεων μελετά το υπουργείο Οικονομικών
Αφορούν τις περιπτώσεις της μη απόδοσης ΦΠΑ και μη έκδοσης αποδείξεων
Στη μείωση του ύψους των προστίμων για τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και τη μη έκδοση αποδείξεων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τα πρόστιμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα περισσότερο ρεαλιστικά, χωρίς ωστόσο να αποδυναμωθεί και ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση.
Ειδικότερα, οι διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών αφορούν το υψηλό πρόστιμο των 1.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε 2.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις, ένα μέτρο που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο των λογιστών όσο και των επιχειρήσεων.
Όσον αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων μελετάται η καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται, ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.
Επίσης, διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από την πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το Δημόσιο, ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά. Η διάταξη εξετάζετια να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης