Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας - Προσωρινό ανάχωμα τα μέτρα κατά της ανεργίας - Δεν οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας - Προσωρινό ανάχωμα τα μέτρα κατά της ανεργίας - Δεν οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα μακρόπνοο, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχέδιο στήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην επιχειρηματικότητα, τονίζει
Προσωρινό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας χαρακτηρίζει τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, τονίζοντας ότι δεν οδηγούν σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσγη, και οι εξαγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης για στήριξη της ρευστότητας στην αγορά και ενίσχυση του λαϊκών εισοδημάτων θα παραμένουν μετέωρες, όσο δεν απαντάται το ερώτημα πώς θα ανακτήσει η παραγωγική δομή της χώρας αναπτυξιακή προοπτική.
Ακόμη υπενθυμίζεται ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπενθυμίζει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως την ενίσχυση της χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Προσθέτει ακόμη ότι «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο θνησιγενές μοντέλο των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, των οποίων η επισφαλής δανειοδότηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις υπόλοιπες».
«Δυστυχώς, το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο δεν δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορούν τα κόμματα να συνεννοηθούν έστω και στους βασικούς άξονες ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες βιώσιμες θέσεις απασχόλησης. Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν και το ΕΕΑ είναι έτοιμο να συνδράμει εφόσον του ζητηθεί», σημειώνεται.
Σύμφωνα με το επιμελητήριο η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα μακρόπνοο, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχέδιο στήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην επιχειρηματικότητα, με εκμετάλλευση των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων της στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τους γεωφυσικούς πόρους, αλλά και στις τεχνολογικές εφαρμογές, όπου την τελευταία πενταετία νέοι άνθρωποι αφήνουν έντονο το στίγμα τους με προηγμένες εφαρμογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης