Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ε. Βενιζέλος (υπ. Εξωτερικών) - Εύλογη αισιοδοξία για τους υδρογονάνθρακες

Ε. Βενιζέλος (υπ. Εξωτερικών) - Εύλογη αισιοδοξία για τους υδρογονάνθρακες
Σταθερή και ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, τόνισε ο υπουργός
Δικαιολογείται εύλογη αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης μετά τα στοιχεία που καταγράφηκαν στην έκθεση της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία ερεύνησε τον θαλάσσιο χώρο της Δυτ. Ελλάδας και νότια της Κρήτης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, τόνισε ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτατης περιοχής».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι γεωπολιτικές δομές σε αυτές τις περιοχές είναι ανάλογες άλλων περιοχών που είναι πλούσιες σε υδρογονάνθρακες» και επισήμανε ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση του «εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου» της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες αποτελούν «σταθερή και ουσιαστική προτεραιότητα» της κυβέρνησης, ενώ αναφερένος στον λόγο της συνάντησης με τον κ. Μανιάτη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι έγινε «για να αποκτήσουμε όλοι την ίδια εικόνα από τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, την επεξεργασία τους και την προώθηση στα επόμενα στάδια».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «τα επεξεργασμένα δεδομένα» της έκθεσης της εταιρείας PGS, «δημιουργούν αποδεδειγμένη αισιοδοξία».
Πρόσθεσε δε, ότι τα δεδομένα αυτά παραδόθηκαν σε μια πλήρη βάση δεδομένων, που, μέσα από τη μορφή των data rooms, θα εγκατασταθούν (πέραν των Αθηνών) στο Χιούστον, στο Όσλο και το Λονδίνο, ώστε να διευκολύνονται στην ενημέρωσή τους υποψήφιοι επενδυτές.
Απώτερος στόχος, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, είναι η διαδικασία παραχωρήσεων σε 10-15 τεμάχια οικοπέδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης