Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΑ – Το 66% των Ελλήνων πιστεύει ότι το πλεόνασμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα του

tags :
ΕΒΕΑ – Το 66% των Ελλήνων πιστεύει ότι το πλεόνασμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα του
Η κυβέρνηση πρέπει να στοχεύσει στην αύξηση της απασχόλησης και στην οικονομική ανάκαμψη


Απαισιόδοξοι τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τα προσωπικά οικονομικά τους δηλώνουν οι Έλληνες, το 66% των οποίων πιστεύει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους.
Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε τόσο το ποσοστό αισιοδοξίας (από τις 15 στις 14 ποσοστιαίες μονάδες) όσο και το ποσοστό απαισιοδοξίας (από τις 70 στις 68 ποσοστιαίες μονάδες).
Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφορά που προέκυψε φαίνεται να καλύφθηκε από την αύξηση του ποσοστού εκείνων που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν, καταλήγοντας σε μια αύξηση 3 μονάδων, από το 15% στο 18%.
Στο ερώτημα σχετικά με την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, το ποσοστό αισιοδοξίας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, στο 12%, ενώ μειώθηκε ο προσωπικός δείκτης απαισιοδοξίας στο 74%.
Εντύπωση όμως προκαλεί η απάντηση των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το πρωτογενές πλεόνασμα στην καθημερινότητα τους.
Το 66% απάντησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους ενώ μόλις το 22% διατήρησε πιο αισιόδοξη προσέγγιση απαντώντας θετικά, και το 12% επέλεξε να μην συμμετάσχει.
Επιπλέον, οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια του 2014 την αύξηση της απασχόλησης και την οικονομική ανάκαμψη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης