Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος - Στη Λευκωσία αύριο η τρόικα - Ιδιωτικοποιήσεις, σύστημα υγείας και θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων

Κύπρος - Στη Λευκωσία αύριο η τρόικα - Ιδιωτικοποιήσεις, σύστημα υγείας και θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει και τα τρία ζητήματα
Στη Λευκωσία μεταβαίνει αύριο κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία του προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν τα θέματα των ιδιοτικοποιήσεων, το Γενικό Σύστημα Υγείας και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου.
Προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση για την Κύπρο, ύψους 186 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, θα πρέπει να έχουν προχωρήσει οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) θα πρέπει να έχει πωληθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως και συγκεκριμένες εργασίες στην Αρχή Λιμένων.
«Η αναδιάρθρωση των δανείων είναι ένα απόλυτα κρίσιμο συστατικό του κυπριακού προγράμματος», τόνισε ο Ράινερ Μάρτιν, επικεφαλής του τμήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον κυπριακό χρηματοπιστωτικό τομέα, αφού, όπως είπε, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ξεπερνά το 40% σε ορισμένες τράπεζες στην Κύπρο.
Ο Λούις Καρταβάρια, σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο ανέρχονται στο 46% του συνολικού μικτού δανειακού χαρτοφυλακίου, που σε απόλυτους αριθμούς ανέρχεται σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 120% του κυπριακού ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης