Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ν. Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Στόχος, η έξοδος στις αγορές το 2014

Ν. Μηταράκης (υφ. Ανάπτυξης) - Στόχος, η έξοδος στις αγορές το 2014
Θα υιοθετηθούν οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός
Στόχος της Ελλάδας είναι να βγει στις αγορές εντός του 2014, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του στον σταθμό Real FM, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν και το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής λήγει το 2016, η κυβέρνηση αντιπροτείνει την έξοδο στις αγορές από το τρέχον έτος», επικαλούμενος και τις εκθέσεις διεθνών αναλυτών.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ωστόσο ότι ο εφησυχασμός που επικρατεί στον κόσμο είναι «ψευδής» και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει, καθώς το κλίμα για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό.
Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν νομίζουμε ότι έχουμε φίλους, κάνουμε λάθος».
Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές εκτίμησε ότι θα προκύψει ένα έντονο αντιευρωπαϊκό κλίμα, ενώ αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ, τόνισε ότι θα υιοθετηθούν για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας.
«Λύση είναι να βγούμε από το πρόγραμμα όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.
Τέλος, υπεραμύνθηκε του έργου που επιδεικνύει η κυβέρνηση στον τομέα της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι η συνολική εισροή επενδύσεων έφτασε στα 12 δισ. ευρώ και 2 δισ. ευρώ ήταν οι νέες επενδύσεις από τον αναπτυξιακό νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης