Τελευταία Νέα
old

Υπεκφυγή Lagarde (ΔΝΤ) για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους - «Το χρέος θα μειωθεί μέσω της ανάπτυξης στην αγορά εργασίας»

Υπεκφυγή Lagarde (ΔΝΤ) για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους - «Το χρέος θα μειωθεί μέσω της ανάπτυξης στην αγορά εργασίας»
Κλείνει τη συζήτηση για διαγρφή του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ - Απέφυγε να απαντήσει ο Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ)
Τη συζήτηση για διαγρφή του ελληνικού χρέους κλείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει και από τη στάση της γενικής διευθύντριας Christine Lagarde. 
Ερωτώμενη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες σχετικά με το αν πρέπει να υπάρξει διαγραφή του ελληνικού χρέους, η Lagarde απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση και αρκέστηκε να πει ότι το χρέος θα μειωθεί μέσω της ανάπτυξης στην αγοράς εργασίας. 
Να σημειωθεί ότι το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ο οποίος δεν απάντησε καν. 

Ανησυχία για την υψηλή ανεργία
Η υψηλή και μακροχρόνια ανεργία στην Ευρώπη, παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες για τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αξιωματούχο του ΔΝΤ, οι πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης συμπεριλαμβάνουν τη μείωση των επιπέδων του χρέους και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.
«Όταν η ανεργία είναι υψηλή, η ανάπτυξη είναι αργή, καθώς οι πολίτες καταναλώνουν λιγότερο, ενώ οι επιχειρήσεις επενδύουν λιγότερα και προχωρούν σε λιγότερες προσλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανάπτυξη», αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία συμμετείχει σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, από κοινού με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Ισπανίας, Wolfgang Schaeuble και
Luis de Guindos.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η άνοδος της ανάπτυξης κατά μόλις 0,5% για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, θα μείωνε την ανεργία κατά 0,5%, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε 4 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως», τονίζει η Lagarde.
H Lagarde δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη για την ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το δημόσιο χρέος πρέπει να μειωθεί σταδιακά και όσο το επιτρέπουν οι αγορές, τόνισε η Lagarde, ενώ υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το νομισματικό πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Πρώτη ενημέρωση: 09:44, 28 Ιανουαρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης