Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014
Εκτιμά ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές
Στο τέλος του 2014 θα ολοκληρωθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους πιστωτές, ενώ προανήγειλε νέο πακέτο υπηρεσιών από τα ΚΕΠ.
Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον σταθμό Αθήνα 984 σημείωσε ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση όλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, «για να δούμε πού μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων», και συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν αποφασίστηκε να «παγώσει» η διαδικασία αξιολόγησης.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατό να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης. Θα περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς».
Όσον αφορά τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο δήλωσε ότι έχουν στόχο την ανανέωση του προσωπικού και επισήμανε ότι «για πρώτη φορά γίνεται διαδικασία προσλήψεων υπό την εποπτεία του ΥΔΜΗΔ, που λαμβάνει τα αιτήματα από τα υπουργεία, τα αξιολογεί και τα συνδέει με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως π.χ. οι προσλήψεις στον τομέα υγείας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ και σημείωσε ότι όπου μπορούν να απλοποιηθούν διαδικασίες «τις απλοποιούμε και όπου μπορούμε να τις καταργούμε, θα το κάνουμε».
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι με το παρόν νομοσχέδιο καταργείται η επικύρωση δημοσίου εγγράφου. «Θα έχει υποχρέωση η διοίκηση να δέχεται ευκρινές αντίγραφο δημοσίου εγγράφου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές εκτίμησε ότι η Ν.Δ. έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπω κάποια μεγάλη δυναμική να αναπτύσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης