Τελευταία Νέα
Οικονομία

Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς ζητά ο Κ. Μίχαλος (πρόεδρος ΚΕΕ)

Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς ζητά ο Κ. Μίχαλος (πρόεδρος ΚΕΕ)
Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
Τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κώστας Μίχαλος, έπειτα και από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, Θεόφιλο Μιχαλάτο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τη δυσμενη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις του νησιού.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Κεφαλονιά από τον μεγάλο σεισμό», τονίζει ο κ. Μίχαλος.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ο κ. Μίχαλος, «θα πρέπει να προωθηθούν αποφάσεις για το πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα.
»Παράλληλα, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους κατοίκους της περιοχής τις δικαιούνται, προκειμένου να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιστρέψουν ασφαλείς στις κατοικίες τους.
»Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει άμεσα τη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης, προκειμένου να εισρεύσουν στο νησί κοινοτικά κονδύλια με πρώτο στόχο την ανασύσταση των υποδομών του νησιού.
Είναι βέβαιο ότι η Κεφαλονιά θα χρειαστεί χρόνο, κόπο και πόρους για να επουλώσει τις πληγές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό».
Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος έχει αποστείλει σχετική επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης για την άμεση λήψη μέτρων με στόχο την ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης