Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης) – Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές
Μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και την χώρα να ανοίξουν οι αγορές


Την άποψη ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυξήσει τους μισθούς, πρέπει να μειώσει τις τιμές εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης.
Ο κ.Χατζηδάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφορικά με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είπε ότι στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο κατά 27,6% περισσότερο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους.
«Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπης που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης υποστηρίζοντας ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, κι όχι μόνο για την κυβέρνηση ή για το ΥΠΑΝ, να ανοίξουν οι αγορές.
«Το οφείλουμε στους πολίτες, δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς αλλά να χαμηλώσουμε τις τιμές. Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά και θα επακολουθήσουν 250 ή και περισσότερες παρεμβάσεις στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τα οικοδομικά υλικά. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν καθημερινότητά μας όπως τα ΜΗΣΥΦΑ» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατέστησε πάντως σαφές ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι Ευαγγέλιο.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντέχει και ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει τίποτε, καθώς είχε και παλιότερα.
«Η Ελλάδα το 2012 ήταν στο χείλος του γκρεμού και η προσπάθεια για να τη βγάλουμε πρέπει να συνεχιστεί. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάνω από όλα και τις δημοσκοπήσεις θα τις δούμε στην ώρα τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης