Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ - Ακόμη να αποπληρωθεί η παραγωγή του Ιουνίου 2013

Καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ - Ακόμη να αποπληρωθεί η παραγωγή του Ιουνίου 2013
Ζητούν παρέμβαση για επίλυση του θέματος από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Εξακολουθούν να υφίστανται καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.), καθώς ο λειτουργός της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) δεν φαίνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα προκειμένου να προχωρήσει στην αποπληρωμή της παραγωγής του Ιουνίου 2013.
Τα ανωτέρω προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε χθες η διοίκηση του Συνδέσμου των Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά με τη διοίκηση του ΛΑΓΗΕ.
Σύμφωνα με τους παραγωγούς ενέργειας, ο ΦΠΑ τέταρτου τριμήνου 2013 που πρέπει να καταβληθεί εντός του τρέχοντος μηνός, αλλά δεν έχει εισπραχθεί και περιλαμβάνει και τον εκκαθαριστικό μήνα Οκτώβριο, είναι αδύνατο να αποπληρωθεί αν δεν εξοφληθεί τουλάχιστον ο επίσης εκκαθαριστικός Ιούνιος 2013 και ζητούν παρέμβαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να βρεθεί λύση.
Ο ΛΑΓΗΕ ενημέρωσε τη διοίκηση του Συνδέσμου το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός μήνα για την καταβολή του ΦΠΑ.
Ωστόσο, ο Σύνδεσμος των παραγωγών διερωτάται πώς και πότε θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, χωρίς επιτοκιακή επιβάρυνση των παραγωγών, αλλά και με δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης